Logo rijssensnieuwsblad.nl


Het landelijke Groot Johannes de Heer Koor is nog op zoek naar leden. Repetities zijn er onder meer in Vriezenveen.
Het landelijke Groot Johannes de Heer Koor is nog op zoek naar leden. Repetities zijn er onder meer in Vriezenveen.

Landelijk projectkoor zoekt leden

VRIEZENVEEN - Net als in 2016 en 2017 wordt er ook in 2018 een Groot Johannes de Heer Koor samengesteld. De voorgaande edities waren zeer succesvol en sloten aan bij de groeiende voorkeur van koorliefhebbers om op projectbasis repertoire in te studeren en uit te voeren.

Het landelijke koor repeteert in acht plaatsen om uiteindelijk als groot samengesteld koor concerten te geven in de Grote Kerk in Apeldoorn, Bovenkerk in Kampen en Concertgebouw de Doelen in Rotterdam.Er zijn ook repetities in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen.Het project staat onder muzikale leiding van Wim en Wilbert Magré uit Elburg. Repetities en concerten zijn van januari tot en met juni 2018. Psalmen en liederen worden geselecteerd rondom het thema ‘Geloof, hoop en liefde’.De repetities worden gehouden in Zierikzee, Oud-Beijerland, Sliedrecht, Woerden, Renswoude, Doorspijk, Vriezenveen en Damwoude. In iedere plaats zijn drie repetities. Uiteindelijk doel is het geven van drie concerten.

Van deze uitvoeringen komt een cd beschikbaar. Koorleden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor een hulpverleningsproject van de stichting Woord & Daad.Uit voorgaande jaren blijkt dat koorleden zowel de projectaanpak als de inhoud van muziek en liedteksten erg aansprekend vinden. “Het meezingen was een geweldige ervaring”, blikt Berdien van Grol terug. Zij zong in beide edities mee en heeft zich al ingeschreven voor 2018.“De liederen zijn mooi om te horen en hebben een rijke inhoud. De oproep om tot Christus te komen en met Hem te leven staat centraal. Het is heel bijzonder om samen met zoveel mensen deze boodschap zingend over te dragen”.

De sfeer tijdens repetities en uitvoeringen is erg goed. “Dat komt ook door Wim en Wilbert Magré die als organist en dirigent op aanstekelijke wijze leiding geven aan het koor.”

Voor meer informatie, zie de website.

reageer als eerste
Meer berichten