Logo rijssensnieuwsblad.nl


De Rijssense Dick Sanderman werkt mee aan het zaterdagmiddagconcert in Enschede.
De Rijssense Dick Sanderman werkt mee aan het zaterdagmiddagconcert in Enschede.

Rijssense organist bij zaterdagmiddagconcert in Enschede

RIJSSEN/ENSCHEDE - De serie zaterdagmiddagconcerten in de Grote Kerk van Enschede staat deze zomer in het teken van 500 Jaar Reformatie. De Rijssense stadsorganist Dick Sanderman geeft op zaterdag 22 juli een concert, samen met alt-mezzo Chantal Nysingh uit Nijverdal. "Alle organisten die het grote Van Dam-orgel bespelen én hun instrumentale of vocale solisten stemmen het programma af op de herdenking van dit bijzondere moment in de wereldgeschiedenis," aldus de organisatie.

Calvijn en Luther
Tijdens het concert staan de twee bekende reformatoren, Calvijn en Luther, centraal. "Psalmen van Huygens, een wereldlijk lied van de favoriete tekstdichter van Calvijn, een kerklied van Luther en een aria uit één van de Lutherse missen van Bach vormen het aandeel van de zangeres." Dick Sanderman speelt koraalbewerkingen van Buxtehude en composities van de eigentijdse Canadese componist Denis Bédard: vier psalmen en een grote fantasie over het Lutherlied 'Ein feste Burg ist unser Gott.'

Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer vijftig minuten. De toegang voor dit concert is gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijssense organist. 

reageer als eerste
Meer berichten