Logo rijssensnieuwsblad.nl


De jeugdleden van de Wielervereniging gaan wekelijks met de racefiets en/of mountainbike op pad. Foto: Jan Scheperman
De jeugdleden van de Wielervereniging gaan wekelijks met de racefiets en/of mountainbike op pad. Foto: Jan Scheperman (Foto: Jan Scheperman)

Wielervereniging zoekt vrijwilligers

HOLTEN - "De Wielervereniging Holten heeft een grote jeugdafdeling. Onder begeleiding van diverse leiders gaat de jeugd wekelijks met de mountainbike of racefiets op pad in de omgeving van Holten," vertelt een woordvoerder. "Sportief fietsen is erg populair, de jeugdafdeling groeit daardoor sterk en dat betekent dat de club behoefte heeft aan extra trainers en begeleiders."

De jeugd van de vereniging gaat elke week op woensdagavond en vrijdagavond met respectievelijk de mountainbike en/of racefiets op pad. "Mountainbiken is een fantastische sport voor kinderen, uitdagend en stoer, racefietsen gaat lekker snel en met een groep kunnen lange afstanden gefietst worden," aldus de woordvoerder. "Kinderen zullen zich onder begeleiding van de door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NFTU) opgeleide trainers op cognitief en motorisch gebied snel verbeteren."

Trainingen
De woordvoerder geeft aan dat het plezier bij de Wielervereniging Holten altijd voorop staat.
"De trainers en begeleiders zijn hard nodig, zonder deze vrijwilligers kunnen we de kinderen niet helpen," zegt de woordvoerder. "Belangstellenden hoeven geen ervaring te hebben om als begeleider mee te kunnen. Tijdens de trainingen geeft de trainer aan wat er van de vrijwilligers wordt verwacht. Ook leren begeleiders in spe technische vaardigheden van het sportfietsen en werken meteen aan hun eigen conditie."

Tochten
Bij de Wielervereniging Holten kunnen zowel volwassenen als kinderen van verschillende leeftijden terecht.
In de verschillende jaargetijden worden jaarlijks diverse tochten gehouden door de vereniging, waaronder de Beemd- en Bergtoer voor mountainbikers en de Holterbergtoer voor wielrenners. Ook de Herfstveldrit is een grote veldtoertocht waarvan de organisatie in handen is van de vereniging.

Meer informatie over de vereniging staat op de website.

Foto: Jan Scheperman

reageer als eerste
Meer berichten