Logo rijssensnieuwsblad.nl


Loek Baaijens (tweede van links) en Herman Rozendom (rechts op de foto) van de wandelafdeling AVR en Johan Oude Engberink en Jan Perrier van Rotary Rijssen.
Loek Baaijens (tweede van links) en Herman Rozendom (rechts op de foto) van de wandelafdeling AVR en Johan Oude Engberink en Jan Perrier van Rotary Rijssen.

Wandel mee tegen spierziekte ALS!

Wandel mee en steun daarmee onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De wandelafdeling van Atletiek Vereniging Rijssen en Rotary Rijssen houden zaterdag 23 september de Bos en heuvelwandeltocht vanaf het Parkgebouw in Rijssen. De gehele opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte ALS.

RIJSSEN - Zowel in Rijssen als in plaatsen in de directe omgeving van Rijssen zijn mensen getroffen door deze vreselijke ziekte.

Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 ALS-patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar vijfhonderd patiënten en komen er vijfhonderd bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst, met een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de eerste symptomen, is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Deelname aan de wandeltocht kost 4 euro; leden betalen 3 euro per persoon. De gehele opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan onderzoek naar ALS; doel is het vinden van de oorzaak en daardoor ook mogelijk toekomstige behandeling.

"We hopen dat veel mensen uit Rijssen en omgeving op zaterdagmorgen 23 september meewandelen. Wandel mee met je (sport)vrienden, familie, buren, clubleden of desnoods alleen. Als deelnemer ben je sportief bezig in een prachtig gebied en je zet je tevens in voor een zinvol doel", aldus de organisatoren Loek Baaijens en Herman Rozendom van Atletiek Vereniging Rijssen en Johan Oude Engberink en Jan Perrier van Rotary Rijssen.

De deelnemers wacht een intensieve kennismaking met het natuurschoon rond Rijssen. "Een prachtig en erg afwisselend gebied. Bos, vlaktes, heide, huevels, essen. Nergens saai of eentonig", melden ze. "Je moet wel heel goed de omgeving kennen, wil je op alle paadjes al geweest zijn. Deze routes zijn echt aanraders."

Er zijn routes uitgezet van 10, 20 en 30 kilometer. De wandelaars kunnen zich inschrijven bij het Parkgebouw, Oosterhofweg 49. De deelnemers aan de 10 kilometer starten tussen 8.30 en 12.00 uur; rustpunt op deze route is de Grimberghoeve. De deelnemers aan de 30 kilometer starten tussen 8.00 en 10.00 uur en pauzeren bij De Smitshoeve.

reageer als eerste
Meer berichten