Logo rijssensnieuwsblad.nl


Ondernemend: 'Camping zit in ons leven verweven'

HOLTEN - Jannie van der Meulen is getrouwd met Paul. Ze is moeder van drie kinderen en oma van vier kleinkinderen. Het echtpaar begon 27 jaar geleden met het werk op camping Ideaal, dat is gevestigd aan de Schreursweg 5 in Holten. Ze vinden het fijn om in een prachtige omgeving met natuur te mogen werken en en wonen. "Het werk op een camping is een uitdagend en veelzijdig vak," vertelt Jannie.

Hoe ben je in het ondernemerschap terechtgekomen en hoelang ben je al ondernemer?
We hebben de camping gekocht in 1990. De camping is al 71 jaar in de familie. Pauls opa is de camping begonnen kort na de oorlog. Zijn ouders hebben hier altijd gekampeerd en erg genoten.

Wat houdt het ondernemerschap voor je in?
Het maakt dat ik veel van mijn ideeën en idealen heb weten te realiseren. De camping is in de loop der jaren gegroeid en we hebben veel geïnvesteerd in kwaliteit en duurzaamheid. Ook hebben we samen met andere bedrijven veel arrangementen opgezet, onder andere bij de vereniging 'Het Tuinpad' waarvan ik jaren bestuurslid was en samen met de Toeristisch Info Holten. Als campingeigenaar ben je altijd bezig: boekhouding , mail, folders, de site ontwikkelen en noem maar op. De camping zit dus in ons leven verweven.

Beschrijf eens een gemiddelde werkdag.
Die vindt hoofdzakelijk plaats op de receptie. Mail beantwoorden, reserveringen maken, telefoontjes, mensen tips en folders geven over de omgeving. Ik ontvang de leveranciers en natuurlijk de gasten met caravan en camper die in- en uitchecken. Tevens is er altijd veel voorbereidend werk te doen voor de animatie die in het hoogseizoen op de camping komt, zoals het wekelijkse programma maken.

Wat maakt jouw vak leuk om te doen?
Mensen komen altijd blij aan en hebben zin in vakantie. Het organiseren van Jeu de Boules toernooien, fietspuzzeltochten en wandeltochten uitzetten voor de gasten doen we met veel plezier. Verder is het natuurlijk erg leuk als we merken dat de gasten steeds terug komen en hun waardering uitspreken. Het is een uitdagend en veelzijdig vak.

Welke vormen van ontspanning heb je?
In mijn vrije tijd geniet ik van onze vier kleinkinderen en probeer met hen leuke dingen te doen zoals puzzelen, knutselen en naar een speeltuin gaan. Of met mijn dochters en schoondochter uit eten en naar de bioscoop, een dagje samen uit naar een museum, met een boot varen door Giethoorn, of een dagje naar zee. Daarnaast ga ik graag met vriendinnen op pad om gezellig bij te praten, winkelen en thee te drinken. Als ik eraan toe kom dan lees, haak, brei of schilder ik.

Voor wie of waarvoor heb je bewondering?
Voor mijn lieve nichtje Jolanda. Zij is directeur van de organisatie Compassion International en vliegt de wereld over om kinderen in armoede te helpen. Ook heb ik ontzettend veel bewondering voor alle kankerpatiënten die het gevecht tegen de ziekte aangaan en de nare behandelingen iedere keer weer moeten ondergaan. En ook voor mensen met andere ziektes zoals MS of ALS enzovoort.

Welke toekomstplannen liggen er nog?
Na 27 jaar hard werken hebben we de camping kwalitatief op het niveau dat we voor ogen hadden. Bijna alles is vernieuwd. We hopen het nog vele jaren te kunnen volhouden om de gasten die bij ons komen een leuke tijd te bezorgen. Ook blijven we gastvrij voor de echte kampeerders en camperaars die rustig willen staan in een prachtige natuur.

Informatie

Jannie en Paul genieten iedere dag van het dankbare werk om de mensen een mooie vakantie te bezorgen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via 0548-361725, mailen kan naar info@campingideaal.nl. Zie ook de website.

reageer als eerste
Meer berichten