Logo rijssensnieuwsblad.nl


Laat spullen maken bij het Repair Café in Rijssen

RIJSSEN - Medewerkers van het Repair Café staan op donderdag 13 juli weer klaar om allerlei spullen te repareren. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers terecht in het gebouw aan de Roelf Bosmastraat 47."Ook wordt er gratis koffie en thee geschonken," zegt een woordvoerder."Het repareren van spullen is gratis, wel hebben we een fooienpot voor aanschaf van gereedschap en dergelijke."

Deskundig
Bij het Repair Café draait alles om repareren. "Naast deskundige hulp is er gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op vooral klein witgoed en textiel, maar ook meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen en speelgoed kunnen mogelijk gerepareerd worden," aldus een woordvoerder.

"In Nederland wordt veel weggegooid. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem." Daar wil het Repair Café verandering in brengen. "Het is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op de website.

reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten