Logo rijssensnieuwsblad.nl


Zomerse activiteiten bij Rijssense musea

RIJSSEN - Met een reddingscontainer, een springkussen en nog veel meer andere activiteiten opent de brandweer op dinsdag 18 juli de zomermuseumdagen van het Internationaal Brandweermuseum en het Rijssens Museum. Kinderen kunnen ook ritjes maken met de brandweerauto. De activiteiten vinden plaats op zes achtereenvolgende dinsdagen waarbij er vooral voor kinderen extra veel te doen is. Gerrit Dannenberg van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen en Rijssens Museum is blij met de bereidheid van de brandweer om het spits af te bijten. De volgende vijf zomermuseumdagen staan gepland op dinsdagen te beginnen op 25 juli. Dan staan de extra activiteiten in het teken van de bouw. "We zijn bezig met het inrichten van een expositie met als het thema Bouwstad Rijssen. De moeite waard voor ouders, maar kinderen kunnen ook volop de handen uit de mouwen steken," vertelt Dannenberg.

Dinsdag 1 augustus is de wasdag. Dan ligt het accent op het wassen van kleding en dan vooral hoe dat vroeger moest gebeuren. "We hebben enthousiaste rondleiders die de kinderen het een en ander vertellen over kleding wassen vroeger en dat wasmachines en wasdrogers niet altijd vanzelfsprekend zijn geweest. De kinderen worden zelf ook aan het werk gezet met verschillende manieren van kleding wassen." Kinderen kunnen op dinsdag 8 augustus linoleumsnedes maken.

"Op 15 augustus is er een tweede brandweerdag. Onlangs hebben we een tweede brandweerwagen laten overkomen uit het Gelderse Gendt. Een Willy personeels- en materiaalwagen uit 1964. De wagen is al in Rijssen, maar hij moet eerst grondig worden nagekeken," zegt Dannenberg, "Misschien lukt het ons om onze nieuwe aanwinst al aan het publiek te tonen, maar dat is nog niet helemaal zeker."
De serie zomermuseumdagen wordt afgesloten op dinsdag 22 augustus en staat dan in het teken van kinderspelen. De museumdagen zijn telkens van 10.00 tot 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten