Logo rijssensnieuwsblad.nl


Muzikaal gebeuren rond de Schildkerk en het stadhuis

RIJSSEN - De Stichting Stadsmuziek Rijssen houdt op zaterdag 8 juli een concert rond het carillon in de toren van de Schildkerk en het orgel in het stadhuis. De trompettist Maurice van Dijk speelt mee, zowel vanaf de toren als in het stadhuis. Beiaardier Jan-Geert Heuvelman laat zich horen op het stadhuisorgel en op het carillon.

 "Het concert start om 15.00 uur in de Brusselzaal, waar orgel en trompet samen en afwisselend zullen klinken in muziek van onder meer Vivaldi en Van Noordt," aldus de organisatie. "Daarna gaan de beide musici de toren van de Schildkerk op om het concert te vervolgen op beiaard en trompet met muziek van Clark en Telemann. Als luisterplaats is het plantsoen voor de bibliotheek geschikt. De toegang tot dit concert is gratis. "Wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten," laat de organisatie weten. "Na het concert is er de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de speeltafel van de beiaard in de toren van de Schildkerk."


Werkgroepen
Binnen de Stichting Stadsmuziek Rijssen zijn twee werkgroepen actief: een groep voor de organisatie van de concerten in de Brusselzaal en een groep die activiteiten ontplooit rond het gemeentelijk carillon. Meer informatie staat op de website.

reageer als eerste
Meer berichten