Logo rijssensnieuwsblad.nl


Zoeken naar nachtzwaluw

RIJSSEN/MARKELO - Instituut Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) Rijssen-Enter houdt in de maand juli enkele avonden in natuurgebied 'De Borkeld' om op zoek te gaan naar de nachtzwaluw. Belangstellenden kunnen meelopen en -kijken op vrijdag 7 juli en zaterdag 15 juli. Ook zijn er misschien nog andere dieren te zien tijdens deze wandeling. Naast het ontdekken van de nachtzwaluw maken deelnemers ook kans op het zien van een houtsnip en reeën.

Deze dieren kunnen gespot worden tijdens de wandeling van ongeveer vier kilometer en op het uitkijkpunt. Geïnteresseerden wordt verzocht zich van te voren op te geven door te mailen naar activiteitenivnre@gmail.com.Per avond doen er maximaal zo'n vijftien personen mee. "Deelname is gratis, maar een vrije gift is zeker welkom," vertelt de organisatie. de wandeling gaat van start om 21.00 en duurt tot 22.45 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats van informatieboerderij 'n Witten aan de Borkeldweg 17 in Markelo.

Deze afdeling van IVN verzorgt diverse activiteiten in de plaatsen Rijssen, Enter en de buitengebieden. Het doel van de organisatie is om de natuur dichterbij te brengen aan de hand van vier thema's.

Meer informatie staat op de website van het IVN. 

3 reacties
Meer berichten